Γιατί να αγοράσετε μαργαριτάρι κοσμήματα

Ποιος θα ήξερε ότι κάτω από τα κελύφη τέτοιων ομαλών (ίσως ακόμη και ακατέργαστων) οστρακοειδών, υπάρχει ένα από τα πιο πολυτελή υλικά του κόσμου. Κρύβοντας μέσα στο απλό εξωτερικό χώρο, είναι περίεργο το γεγονός ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι από σχεδόν κάθε πολιτισμό και ηπειρωτική χώρα έχουν εκτιμήσει την ασημένια επένδυση των μαλακίων, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικών στρείδι, των μύρων και των αλευρώδων. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το μαργαριτάρι, αλλά το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τη μητέρα του μαργαριτάρι. Παρόλο που το μαργαριτάρι δεν είναι τεχνικά ένας πολύτιμος λίθος per se, εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό υλικό και είναι ιδιαίτερα περιζήτητο για τη μαλακή και μεταξένια λάμψη του, και μάλιστα ακόμα περισσότερο, για την αξιοσημείωτη έκθεση του iridescence.

Όπως υποδηλώνει το περιγραφικό της όνομα, το μαργαριτάρι είναι ακριβώς αυτό. Ο οικοδεσπότης ή ο δημιουργός που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη μαργαριταριών. Η μητέρα του μαργαριτάρι μπορεί μερικές φορές να αναφέρεται ή να διαφημίζεται ως απλά «μαργαριτάρι». Το Nacre είναι το ίδιο υλικό που συνθέτει τη σύνθεση των μαργαριταριών, καθώς και διάφορα άλλα υλικά. Με σύνθεση, το μαρούλι από μαργαριτάρι είναι μια σκληρή μορφή πολύτιμου ανθρακικού ασβεστίου. Ως υποπροϊόν των συναρπαστικών θαλάσσιων οργανισμών, η μητέρα του μαργαριταριού σχηματίζεται μέσω μιας επαναλαμβανόμενης διαδικασίας εκλεκτών εκκρίσεων από οστρακοειδή. Ως κάθε στρώμα έκκρισης, σκληρύνεται με τη μορφή εξαιρετικά λεπτών αιμοπεταλίων, καθένα από τα οποία έχει μήκος μικρότερο από μισό μίλι (0.00050 mm). Τα αιμοπετάλια αποτελούνται από αραγωνίτη (ανθρακικό ασβέστιο) και κονχιολίνη, ή κοκκινίτη, η οποία είναι ένα μίγμα ινωδών πολύπλοκων πρωτεϊνών.


Καθώς το μίγμα οργανικού υλικού αναπτύσσεται μέσα στα κελύφη, το αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό, ελαστικό και γυαλιστερό υλικό. Τα περισσότερα μαργαριτάρια είναι συνήθως λευκά έως γκρίζα χρώματα, αν και άλλα χρώματα μπορούν επίσης να σχηματιστούν με την ανάπτυξη του μαργάρου. Ο ελκυστικός ιριδισμός του μαργαριταριού οφείλεται στον δομημένο σχηματισμό εναλλασσόμενων στρωμάτων αιμοπεταλίων. Καθώς το φως χτυπά τη γυαλιστερή επιφάνεια του μαργαριταριού, αντανακλάται και διασκορπίζεται με τη μορφή πρισματικών χρωμάτων μέσω της παρεμβολής και της διάθλασης του φωτός. Η εκπληκτική εμφάνιση του φωτός οδηγεί στο οπτικό φαινόμενο που έχει κερδίσει πάνω μονοπετρα με διαμαντια από τις καρδιές εκατομμυρίων και εκατομμυρίων κοσμηματοπωλών και κατασκευαστών κοσμημάτων. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε μαργαριτάρι σε σχεδόν κάθε λιανικό κατάστημα κοσμημάτων, καθώς και σε απευθείας σύνδεση προμηθευτές πολύτιμων λίθων πάρα πολύ.

Η μητέρα του μαργαριταριού έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά, ιδιαίτερα περιζήτητα από τους σχεδιαστές κοσμημάτων και τους κατασκευαστές για την ελκυστική λάμψη και την ιριδίζοντάς της, και ίσως το πιο σημαντικό, για την ευελιξία της. Η μητέρα του μαργαριταριού χρησιμοποιείται συχνά για την παραγωγή ρολογιών, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών ρολογιών και των προσώπων. Κουμπιά, οικονομικα μονοπετρα καρφίτσες και φθηνα ασημενια κοσμηματα καρφίτσες. μουσικά όργανα; Στολίδια · Και επίσης για την επένδυση κοσμημάτων. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για inlay set με ασημί ή μαύρο κράματα μετάλλων και σμάλτο? Είναι εντυπωσιακά λεπτή, αλλά μοναδικά αξιοπρόσεκτη. Μερικά μαργαριτάρια, ειδικά υλικά από κελύφη κόγχης, είναι γνωστό ότι παρουσιάζουν λαμπερή όψη όπως πορσελάνη. Έτσι, για εκείνους που αναζητούν κοσμήματα υλικά που έχουν τη μεταξένια λάμψη των μαργαριτάρια, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το μαργαριτάρι για το επόμενο μεγάλο έργο σας. Είναι κοσμηματα χρυσα εξαιρετικά προσιτό, ακόμα και όταν κόβεται σε μεγάλα κασετίνα ή γλυπτά από ένα κομμάτι. Είναι σχετικά εύκολο να αντληθούν στερεά πετράδια βάρους 20 καρατίων ή περισσότερο για λιγότερο από ένα δολάριο ανά καράτι. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια, καθώς μερικές φορές μπορούν να αντλήσουν εκατοντάδες δολάρια ανά καράτι, αν και συνήθως αγοράζονται και πωλούνται με το μέγεθος του χιλιομέτρου και όχι με το βάρος σε καράτια, σε αντίθεση με τους περισσότερους πολύτιμους λίθους.


Τα οφέλη της μητέρας-μαργαριταριού είναι ανυπολόγιστα. Είναι ειδικός όχι μόνο για τη λάμψη και την εμφάνισή του, αλλά και για την καθαρότητα της φύσης. Δεν υπάρχουν πολλά πετράδια σε αυτόν τον κόσμο που είναι τόσο φυσικά όσο η μητέρα του μαργαριταριού, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι απολύτως οργανικά. Οι βιολογικοί πολύτιμοι λίθοι είναι εκείνοι που παρήχθησαν από τους ζωντανούς (ή κάποτε ζωντανούς) οργανισμούς. Η μικρή ομάδα οργανικών πολύτιμων λίθων περιλαμβάνει κεχριμπάρι, ελεφαντόδοντο, αεριωθούμενα και αμμολύτες. Είναι θαυμάσιο να γνωρίζουμε ότι η πιο μαργαριταρένια μαργαριτάρια στην αγορά σήμερα παράγεται από εντελώς φυσικές διεργασίες, σε αντίθεση με τα μαργαριτάρια που σχεδόν πάντα καλλιεργούνται.

Τα μαργαριτάρια καλλιεργούνται, αλλά οι περισσότεροι δεν τους συνδέουν με τον όρο «εργαστηριακά καλλιεργούνται», αν και τεχνικά εξαρτώνται από τον ορισμό. Παρά το γεγονός ότι παρόλο που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως «εργαστηριακά καλλιεργημένα», το καλλιεργημένο μαργαριτάρι σίγουρα δεν είναι μονοπετρα διαμαντια συνθετικό. Δεδομένου ότι η συνθετική έχει εντελώς διαφορετική σημασία. Ωστόσο, η φυσική εμφάνιση του μαργαριταριού είναι εξαιρετικά σπάνια, όπου η φυσική μαργαρίτα είναι ευρύτερα διαθέσιμη και ως εκ τούτου έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με το φυσικό και το βιολογικό. Έτσι, δεν είναι μόνο πιο προσιτό, αλλά το μαργαριτάρι είναι επίσης πολύ πιο εύκολα να βρεθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *